divendres, 18 de novembre del 2011

Col.laboració de la Residència Vibentia Mullerat amb el Projecte Radars

Ahir dia 17 de novembre, vam assistir al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, a la presentació del Projecte Radars. Aquest projecte té per objectiu facilitar que les persones grans del barri puguin continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn. La prioritat és reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de la gent gran.

 Com s’organitza? La xarxa de prevenció està formada per cinc espais que treballen a partir de la corresponsabilitat:
  1. Porta a porta: Persones voluntàries degudament formades i coordinades de l’Associació Amics de la gent gran, aniran pel barri identificant i entrevistant persones grans amb risc d’aïllament social. Per altra banda, identificaran “radars veïnals” que són veïns i veïnes sensibles al seu entorn. La prova pilot es farà aquest mes de desembre a la illa formada pels carrers: Illes Balears, Sant Eudald, Mòra d’Ebre i Rubens.
  2. Espai de valoració de Situacions de Risc o Exclusió Social: L’equip de Serveis Socials d’Atenció Primària del Barri, valorarà les persones en risc social detectades pels voluntaris i definirà el tipus d’intervenció més adient.
  3. Plataforma de seguiment telefònic: Persones voluntàries d’Amics de la Gent gran i de la Creu Roja, faran el seguiment a les persones grans entrevistades pels voluntaris del Porta a porta.
  4. Els radars veïnals i comercials, faran el seguiment diari de les persones grans de l’entorn amb una mirada sensible i respectuosa. En el cas d’observar a canvis de la persona gran, absència i/o deteriorament físic i/o cognitiu..., trucaran al Centre de Serveis Socials 93 291 43 25 per a poder donar-hi resposta.
  5. La taula de projecte Radars, està constituïda per veïns, veïnes, comerciants, entitats i serveis, entre ells la Residència Vibentia Mullerat. Té per objectius apropar i facilitar l’intercanvi d’informació i de coneixements entre els diferents serveis del barri i coordinar les intervencions necessàries per les persones grans.
Aquest projecte, que actualment es troba en fase de prova, començarà a funcionar a partir del mes de febrer de 2012. Animem a tots els veïns i veïnes del barri del Coll a formar part de la xarxa de radars veïnals per a poder fer un seguiment de l’estat dels nostres veïns i veïnes més vulnerables.


Per a més informació poden contactar amb nosaltres telefònicament al 93 213 21 31 o bé per mail a nuria.oliver@vibentia.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada