diumenge, 30 de setembre del 2012

Copagament farmacèutic

A partir de demà, dia 1 d'octubre, entra en vigor el copagament farmacèutic, que obliga als ciutadans a pagar una part dels medicaments. Quan va entrar en vigor, l'1 de juliol passat el Reial Decret del govern que instaurava el copagament, la Generalitat i el Col·legi Oficial de Farmacèutics van decidir no cobrar-ho immediatament perquè els sistemes informàtics no estaven preparats i volien evitar que els pensionistes paguessin més del que tocava.
Així doncs:
 
  • Les rendes inferiors a 18.000 euros l'any continuaran aportant el 40% en el cas dels actius però els pensionistes amb aquest mateix nivell passaran a pagar un 10% amb un màxim de 8 euros al mes.
  • Les rendes d'entre 18.000 i 100.000 euros abonaran el 50% en el cas dels actius i el 10% en els pensionistes, aquests últims amb un màxim de 18 euros al mes.
  • Per a les rendes de més de 100.000 euros, les aportacions seran d'un 60% tant per a actius com per a pensionistes, tot i que en el cas d'aquests últims amb un topall de 60 euros al mes.

D'altra banda, també a partir d'aquest dilluns, els ciutadans hauran de començar a abonar els imports corresponents a l'aportació pendent del copagament farmacèutic registrada durant el mes de juliol. Posteriorment, s'incorporaran de forma progressiva les factures d'agost i setembre.
 
El sistema de copagament s'aplica a Catalunya juntament amb la taxa catalana de l'euro per recepta.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada