dissabte, 12 d’octubre del 2013

Més retallades en el sector d'atenció a les persones dependents

El sector residencial d'atenció a les persones dependents ha rebut una nova tisorada que atempta directament a l'actual model de cuidar. 


Dimecres el President Mas es va reunir amb la patronal de residències ACRA, i enlloc de concretar un calendari de pagament dels deutes, va proposar alternatives per a "garantir la sostenibilitat del sector". Aquestes alternatives passen per a reduir les ràtios de personal, és a dir, el número de personal per usuari. No seria més coherent pagar els deutes enlloc de reduir la plantilla de les residències? 



Aquestes retallades o excuses de mal pagador, incidiran directament a l'actual model de cuidar. No només atenem les activitats de la vida diària (higiene, vestir, menjar....) definit com a model assistencial, sinó que atenem a l'usuari com un tot, incloent també aspectes psicòlogics i socials, que es coneix com a model Bio-psico-social.



Com podem permetre que una crisis econòmica es converteixi en una crisis de valors? Com podem permetre que el suposat Estat de Benestar, promogui polítiques de retallades en el sector de persones dependents? Com podem permetre que l'Estat com a generador de deute, enlloc de pagar el que deu ens proposi que rebaixem la qualitat del servei?



El sector residencial lluitarem per a subsistir, vetllant pel benestar dels usuaris i dels seus familiars, però fins on haurem o podrem aguantar?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada