dimarts, 27 de setembre del 2011

Tisorada al sector de la dependència

Feia temps que les veiem venir, les retallades havien arribat amb força a altres sectors com l'ensenyament i salut, però de moment les tisores tot i tenir-les al clatell ben esmolades, no havíen afectat directament al sector de la dependència. Si bé és cert que s'evidenciaven canvis al Departament de Benestar Social i Familia, amb la congelació de les tarifes públiques de les places residencials i de centres de dia, i el canvi sobtat en la forma de pagament del PIRMI, teniem l'esperança de passar de puntetes per la política de retallades.

Ahir la noticia esperada però no desitjada va arribar a les bústies de correu de les residències i centres de dia, en forma de mail de la patronal ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) en el que ens comunicàven que durant els mesos de setembre i octubre les residències col.laboradores rebrien el 65 % de l'aportació econòmica del Departament de Benestar Social i Familia, mentre que els centres concertats i de gestió no percebrien res.

Avui la noticia ha arribat als mitjans de comunicació, i el Conseller d'Economia, Andreu Mas-Collell, ha justificat aquesta mesura per la falta de liquiditat assegurant que "són a curt termini i estrictament transitòries". Però, s'ha plantejat quin efecte tindrà aquesta mesura en la liquiditat dels centres proveïdors de serveis socials? Són conscients que han avisat a quatre dies de final de mes?  Segur que serà una mesura transitòria i que a final d'any es pagaran els endarreriments?.

En fi, la tisorada ha arribat.... Qui serà la propera víctima?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada