dimecres, 13 de novembre del 2013

Acord entre patronals i el Departament de Benestar Social i Família

Com vam avançar dimarts passat, després de la reunió dels associats d'ACRA, avui s'ha fet efectiu l'acord entre les patronals i el Departament de Benestar Social i Família per establir les mesures per millorar la sostenibilitat del sector de la gent gran. 

Les tisores s'han esmolat per adoptar les mesures següents:

1. Adequació dels requeriments professionals a les necessitats d'atenció a la gent gran, modificant a la baixa les ràtios dels professionals del grup social (treballador/a social, educador/a social, psicòleg/òga) i del grup sanitari al fisioterapeuta. 

2. Racionalització dels mecanismes de subministrament del material farmacèutic als centres residencials. Juntament amb el Departament de Salut s'iniciarà l'estudi de les fòrmules més adients per racionalitzar aquests mecanismes.

El que han deixat fora de la taula de negociacions i que és realment necessari per la sostenibilitat de les residències, és l'establiment d'un calendari de pagaments del deute que la Generalitat manté amb el sector, i que segons ACRA ascendeix fins els 160 milions. I per altra banda, la reactivació de les PEV (prestació econòmica vinculada) aturades des de l'agost d'aquest any.

Poden consultar les noticies publicades als diferents mitjans de comunicació seguint els següents enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada