dimarts, 5 de novembre del 2013

Jornada d'ACRA

Aquest matí, ACRA ha convocat als socis per informar de l'estat actual de les negociacions amb la Generalitat, i ha concretat que:
  1. La Generalitat tenia previst aplicar una baixada de les tarifes de les places col·laboradores. Ja fa uns anys que estem patint una congelació de tarifes, i la baixada hagués suposat un cop molt dur per la viabilitat del sector. ACRA va poder negociar directament amb el President Mas i paralitzar aquesta mesura.
  2. Les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV) que es van suspendre de manera transitòria durant els mesos d'agost i setembre, i que a l'octubre es van suspendre sense data de reactivació, no se sap quan es podran tornar a prestar. Des d'ACRA ens comenten que si els pressupostos són els mateixos de l'any 2012 no creuen que es tornin a reactivar. 
  3. El dia 11 de novembre, està convocada una reunió entre la patronal ACRA i el Departament de Benestar Social i Familia per establir conjuntament una flexibilització dels ràtios de personal. La proposta de la Generalitat no és suprimir categories professionals, sinó reduir un 6% la ràtio d'alguns professionals del centre com són els fisioterapeutes, psicòlegs, educadors socials i treballadors socials. Pel que fa al personal gerocultor (auxiliars), metge i infermer/a quedarà igual.
  4. El deute corresponent al juliol de 2012 que havíem de cobrar el 30 d'octubre de 2013, es va posposar al 15 de novembre i a dia d'avui no saben quan ho pagaran.
Amb aquest panorama d'incertesa, les empreses i els treballadors seguirem lluitant per oferir un servei de qualitat als usuaris i als seus familiars, desitjant que algun dia puguem dir que la lluita ha valgut la pena.




1 comentari: