dijous, 27 de febrer del 2014

TV3 es fa ressó de les dificultats que passen les residències per a gent gran

Com hem anat informant a través del bloc, el sector de la dependència també està patint les reiterades retallades per part de l'administració pública. Actualment, segons informa la patronal ACRA, la xifra de places desocupades a les residències per a gent gran augmenta fins a més de 8.000, mentre que la llista d'espera per aconseguir una plaça pública és de 17.000 persones.

Una manera d'aconseguir disminuir les llistes d'espera és a través de les Prestacions Econòmiques Vinculades a Serveis residencials, que ajuden a subvencionar una part del cost de la plaça privada. Des de fa uns mesos aquestes ajudes no es paguen, i des de l'agost de 2013 no se n'assignen de noves. Això està provocant que moltes families tinguin dificultats per assumir el cost d'una plaça privada i hagin de treure el seu familiar d'una residència per tornar a casa.

Des d'aquí defensem la reactivació d'aquestes prestacions, que no només ajudaria a les persones dependents i als seus familiars, sinó que serviria també per crear ocupació.

Poden consultar el video que s'ha emés al TN de TV3 seguint el següent enllaç: TN Migdia TV3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada