divendres, 17 d’abril del 2020

Residència lliure de COVID-19

Aquesta setmana que complim cinc setmanes de confinament i de lluita contra la pandèmia, podem dir que estem molt satisfets perquè ens han fet les proves PCR i ni els usuaris ni els treballadors hem sortit positius del Covid19. 

Després de cinc setmanes de nervis, d'incertessa, d'esgotament físic i mental, podem dir que estem alleujats, però al mateix temps som conscients que no podem abaixar la guardia ni defallir perquè el virus encara no està controlat.

Hem passat dies complicats, en la soletat més absoluta per part dels governs, on enlloc de dotar-nos de mitjans per a protegir als usuaris i a nosaltres mateixos, se'ns ha criminalitzat, se'ns ha menystingut i s'ha permès que moltes persones grans morin a la residència en el pitjor dels escenaris. 

Un mes després, les administracions públiques treuen pit dient que han creat centres especials per atendre a persones grans amb COVID-19, però tot i que les ajudes sempre son benvingudes, arriben tard. 

Aquest mes han ferit a tots els professionals que treballem en aquest sector i que ho fem amb vocació de servei. Els mateixos que anualment venen a inspeccionar a les residències per a garantir que tot funcioni bé, son els que després han permès que les residències haguèssin de gestionar una situació d'alarma sanitària per la que no estem preparats. I no estem preparats, no per incompetència, sinó perquè no som serveis sanitaris i no disposem ni d'oxígen, ni de respiradors, ni de UCIS. Si als hospitals de tercer nivell se'ls hi ha escapat de les mans, com no ens passarà a nosaltres?.

Cinc setmanes després, seguim sense equips de protecció. Uns equips que les residències de forma privada hem hagut de comprar i que hem rebut en forma de donació a través d'entitats socials del barri.

En resum, seguim lluitant perquè ens devem als nostres usuaris i a les seves families que pateixen aquesta situació des de la distància. Seguim lluitant per a garantir la dignitat dels usuaris i dels treballadors del centre. Seguim lluitant perquè mai ningú torni a dir que el sector no està preparat, potser els que no estan preparats son els polítics que no han gestionat la situació amb la transparència que la situació requeria. No parlem de partits o ideologies, parlem de drets de la ciutadania que no s'han respectat.

Un mes després seguim lluitant....






1 comentari:

  1. Hola soy un chico buscando trabajo para mi mujer con experiencia en Residencia 601626865 su número gracias

    ResponElimina